Το μαιευτήριο και η γυναικολογική κλινική ανήκει στη Κ. Διαμαντόπουλος-Ε. Τάνταρος & Σία ΕΠΕ και ιδρύθηκε ταυτόχρονα με τη γενική κλινική Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου. Στο μαιευτήριο πραγματοποιούνται ετησίως πάνω από 500 τοκετοί και πληθώρα γυναικολογικών επεμβάσεων. Η κλινική είναι στελεχωμένη από έμπειρο προσωπικό και πολυάριθμους εξωτερικούς συνεργάτες και διενεργείται όλη η γκάμα μαιευτικών και γυναικολογικών επεμβάσεων.

Η μαιευτική διαθέτει 1 αίθουσα χειρουργείου, 2 αίθουσες τοκετών και 2 αίθουσες οδυνών. Υπάρχει η δυνατότητα για επισκληρίδιο αναισθησία( σε φυσιολογικό τοκετό καθώς και καισαρική τομή) ή φυσικό τοκετό από αναισθησιολόγους με πολυετή πείρα .Διατίθενται επίσης και μαθήματα ανώδυνου τοκετού από τις μαίες του τμήματος.

Παιδίατρος είναι παρόν κατά τη διάρκεια του τοκετού που φροντίζει για την ανάνηψη του νεογνού και τη παρακολούθηση του κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του. Το μαιευτήριο διαθέτει και σύγχρονη αίθουσα νεογνών με θερμοκοιτήδες τελευταίας τεχνολογίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τις πρώτες ώρες ζωής του νεογνού.

Το μαιευτήριο διαθέτει δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας  εφαρμόζεται το σύστημα rooming–in δηλαδή η παραμονή του νεογνού στο δωμάτιο της μητέρας και ενθαρρύνεται ο θηλασμός από τις πρώτες ώρες μετά τη γέννηση.Η Κλινική διαθέτει και 2 υπερπολυτελή lux μονόκλινα δωμάτια που κατασκευάστηκαν πρόσφατα.

Στη Γυναικολογική κλινική πραγματοποιούνται πληθώρα επεμβάσεων όπως

– αφαίρεση κύστεων ωοθηκών
 -αφαίρεση ινομυωμάτων
-υστερεκτομή
-αποκατάσταση κηλών
 -προσθιοπίσθια κολποραφή
-αποκατάσταση πρόπτωσης μήτρας
-αποκατάσταση κυστεοκήλης
-ρήξη εξωμητρίου
-αντιμετώπιση δυσπλασιών τραχήλου (κωνοειδής εκτομή, loop )
-διαγνωστική απόξεση
-ενδομητρίωση
-αφαίρεση μορφωμάτων μαστού κτλ

Στο γυναικολογικό τμήμα πραγματοποιούνται και οι εξής εξετάσεις:

–    λήψη test pap
–    γυναικολογική εξέταση
–    γυναικολογικός(κολπικός) υπέρηχος
–    κολποσκόπηση
–    σαλπιγγογραφία
–    κλινική εξέταση μαστών
–    αφαίρεση βαρθολίνιου
–    διάνοιξη αποστήματος κτλ