Το μαιευτήριο και η γυναικολογική κλινική ανήκει στη Κ. Διαμαντόπουλος-Ε. Τάνταρος & Σία ΕΠΕ και ιδρύθηκε ταυτόχρονα με τη γενική κλινική Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου. Στο μαιευτήριο πραγματοποιούνται ετησίως πάνω από 500 τοκετοί και πληθώρα γυναικολογικών επεμβάσεων. Η κλινική είναι στελεχωμένη από έμπειρο προσωπικό και πολυάριθμους εξωτερικούς συνεργάτες και διενεργείται όλη η γκάμα μαιευτικών και γυναικολογικών επεμβάσεων.

 



 

Υποδομές Γυναικολογικής κλινικής

Η μαιευτική διαθέτει 1 αίθουσα χειρουργείου, 2 αίθουσες τοκετών και 2 αίθουσες οδυνών. Υπάρχει η δυνατότητα για επισκληρίδιο αναισθησία( σε φυσιολογικό τοκετό καθώς και καισαρική τομή) ή φυσικό τοκετό από αναισθησιολόγους με πολυετή πείρα .Διατίθενται επίσης και μαθήματα ανώδυνου τοκετού από τις μαίες του τμήματος.

Το μαιευτήριο διαθέτει δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας  εφαρμόζεται το σύστημα rooming–in δηλαδή η παραμονή του νεογνού στο δωμάτιο της μητέρας και ενθαρρύνεται ο θηλασμός από τις πρώτες ώρες μετά τη γέννηση.Η Κλινική διαθέτει και 2 υπερπολυτελή lux μονόκλινα δωμάτια που κατασκευάστηκαν πρόσφατα.


 

Τοκετός και διαδικασία

Παιδίατρος είναι παρόν κατά τη διάρκεια του τοκετού που φροντίζει για την ανάνηψη του νεογνού και τη παρακολούθηση του κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής του. Το μαιευτήριο διαθέτει και σύγχρονη αίθουσα νεογνών με θερμοκοιτήδες τελευταίας τεχνολογίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τις πρώτες ώρες ζωής του νεογνού.

 

Επεμβάσεις στο γυναικολογικό

αφαίρεση κύστεων ωοθηκών προσθιοπίσθια κολποραφή αντιμετώπιση δυσπλασιών τραχήλου (κωνοειδής εκτομή, loop )
αφαίρεση ινομυωμάτων αποκατάσταση πρόπτωσης μήτρας διαγνωστική απόξεση
υστερεκτομή αποκατάσταση κυστεοκήλης αφαίρεση μορφωμάτων μαστού κτλ
αποκατάσταση κηλών ρήξη εξωμητρίου ενδομητρίωση

Πραγματοποιημένες εξετάσεις

λήψη test pap κολποσκόπηση αφαίρεση βαρθολίνιου
γυναικολογική εξέταση σαλπιγγογραφία διάνοιξη αποστήματος κτλ
γυναικολογικός(κολπικός) υπέρηχος κλινική εξέταση μαστών